TOP 5 najboljih gaming kontrolera!
03 Stu

TOP 5 najboljih gaming kontrolera!

Objavio: Wiz store Pročitana vremena: 10023 Komentari: 0

Koji je najbolji gaming kontroler? Odabrali smo Top 5 najboljih gaming kontrolera današnjice za konzole, PC, Android i iOS uređaje!

Kvalitetan gaming kontroler ključan je za odgovarajući doživljaj u svim modernim igrama bez obzira da li ih ponajviše igrate na konzoli, osobnom računalu (PC) ili na mobilnim uređajima, smartphoneima i tabletima.

Gampad odnosno gaming kontroler trenutno je najsvestraniji igraći dodatak na tražištu. Ergonomski oblik, veliki broj dodatnih funkcija i odgovarajućih tipki, čine ovaj univerzalni kontroler posebno pogodnim za najbolje gaming iskustvo u igrama raznih žanrova.

Koje osobine mora posjedovati kvalitetan gaming kontroler? Prije svega mora biti ergonomski oblikovan i nadasve udoban za dugotrajno korištenje. Nadalje mora posjedovati velik broj dodatnih tipki, te odgovarajuće analogne i digitalne kontrolere.

U današnje vrijeme gotovi svi moderni gaming kontroleri omogućuju bežično korištenje, bilo putem Bluetootha ili pomoću klasične bežične veze. Na ovaj način omogućuju mnogo udobnije korištenje posebno kada govorimo o igraćim konzolama. U skladu s time vrlo važna osobina modernih gaming kontrolera svakako je i vrijeme autonomije, odnosno koliko im dugo traje baterija prilikom bežičnog korištenja.

U posljednje vrijeme sve su popularniji gaming kontroleri koje možete koristiti s mobilnim uređajima, smartphoneima ili tabletima. Povezivanjem odgovarajućeg gaming kontrolera s vašim smartphoneom, lako, brzo i jednostavno ćete svoj telefon pretvoriti u super moćnu, mobilnu igraću konzolu. Obzirom na ogroman broj dostupnih igara na Android i iOS uređajima, očekuju vas sati i sati dobre zabave.

Pogledajmo sada koje smo kontrolere uvrstili na listu ponajboljih gaming kontrolera današnjice!

Sony PlayStation DualShock 4

Sonyev dobro poznati DualShock 4 kontroler za PlayStation 4 vjerojatno je najpoznatiji gaming kontroler današnjice što je posve logično obzirom da je PS 4 najprodavanija igraća konzola. Odlikuje ga ergonomski dizajn koji omogućuju udobno korištenje, poprilično je lagan, posjeduje vrlo kvalitetne analogne stickove, dolazi s cool svjetlećim efektima, te posebnim touchpadom koji omogućuje naprednu kontrolu u pojedinim igrama. Za bežično povezivanje koristi se Bluetooth, a kontroler možete puniti putem bilo kojeg microUSB kabela. Dostupan je u različitim verzijama dizajna i raznim bojama. Moguće ga je koristiti i na PC-u, ali ovo zahtjeva instalaciju neslužbenog drivera, jer Sony službeno ne nudi ovu opciju.

PlayStation DualShock 4 kontroler dostupan je u raznim bojama u ponudi Wiz storea, a možete ga vidjeti ovdje!

Microsoft Xbox One Controller

Odličan Microsftov kontroler izvrsna je alternativa Sonyevom DualShocku 4. Xbox One kontroler krasi malo drugačiji dizajn, nešto je teži, a posebno se ističe asimetričnim smještajem analognih stickova.

Super je jednostavan i ugodan za korištenje, a njegova velika prednost je činjenica što ćete ga bez dodatnih podešavanja moći koristiti i na PC-u, obzirom da Microsoft nudi službeni driver za Windows. Štoviše  uz odgovarajući wireless adapter ćete Xbox One kontroler bez problema bežično koristiti i na PC-u. 

Ukoliko vam je posebno važno da gaming kontroler možete podjednako jednostavno i brzo, uz punu podršku za sve funkcije, koristiti s igraćom konzolom i gaming računalom, onda je Xbox One Controller najbolji odabir.

Razer Raiju Ultimate

Svakako jedan od najnaprednijih gaming kontrolera koje trenutačno možete pronaći na tržištu. Razer je već godinama poznat po kvalitetnoj gaming periferiji. Raiju Ultimate ističe se fenomenalnom kvalitetom izrade, odličnim performansama i beskompromisnom kompatibilnošću s PS4 ili osobnim računalom.

Kontroler omogućuje povezivanje putem bežične Bluetooth tehnologije ili putem žice. S izmjenjivim joystickom i D-jastučićima (D-pads) možete odabrati između dva različita tipa za vrhunsku udobnost tijekom igranja. Posebne tipke Mecha-Tactile Action omogućuju izvrsnu reakciju i pouzdanost u žaru igre. Konačno ovaj kontroler dolazi s RGB osvjetljenjem Razer Chroma koje jamči neponovljivi doživljaj i cool efekte prilikom igranja.

Ovaj super gaming kontroler možete pronaći u ponudi Wiz storea ovdje!

Razer Raiju Mobile


Razerov Raiju Mobile je najbolji gaming kontroler za Android uređaje. Riječ je o vrhunskom kontroleru koji vam omogućuje da u potpunosti prilagodite funkciju tipki i osjetljivost kontrolera. Nadalje moguće je istovremeno bežično povezivanje s dva mobilna uređaja, kao i opcija brzog i jednostavnog prebacivanja između bežičnog ili žičnog načina korištenja.

Super je udoban za dugotrajno korištenje, a dolazi s posebno robusnim i lako podesivim držačem za vaš telefon. Zahvaljujući odgovarajućoj aplikaciji za iOS i Android možete jednostavno i brzo upravljati naprednim funkcijama kao što su osjetljivost, funkcije tipki, ili snaga vibracije ugrađenih motora.

Dostupan je u ponudi Wiz storea, a možete ga vidjeti ovdje!

Nacon Wired Compact Controller 

Osim što neodoljivo podsjeća na Sonyev DualShock 4 ovaj kontroler po iznimno povoljnoj cijeni nudi super mogućnosti i ergonomski dizajn. Napravljen je u potpunosti po uzoru na Sonyev kontroler, pa tako posjeduje odgovarajući touchpad, dva kvalitetna analogna kontrolera, stereo priključak za slušalice, kao i dva poprilično snažna ugrađena motora za efekte vibracije.

Vrlo mekana gornja površina ugodna je za korištenje i pogodna za dugotrajno igranje. Priloženi kabel je duljine 3 m, a kontroler dolazi s posebnim LED indikatorom statusa igrača. Ovaj je kontroler apsolutni best buy i odlična alternativa Sonyevom DualShocku 4 po znatno povoljnijoj cijeni. Osim s PS 4 konzolom moguće ga je koristiti i na PC-u.

Kontroler je dostupan po super povoljnoj cijeni u ponudi Wiz storea, a možete ga vidjeti ovdje!

Povezani postovi

Napiši komentar