Kako odabrati gaming stolicu!
30 Lis

Kako odabrati gaming stolicu!

Objavio: Wiz store Pročitana vremena: 4129 Komentari: 0

Gaming stolice iz dana u dan postaju sve popularnije. Igranje računalnih igara danas je jedan od glavnih načina zabave, a profesionalna eSports natjecanja donose uzbudljiva nadmetanja najboljih svjetskih gamera u popularnim igrama. Gameri koji sve više i više vremena provode igrajući omiljene igre uvidjeli su kako im kvalitetna gaming stolica može osigurati odgovarajući udobnost, kao i spriječiti pojavu zdravstvenih problema uzrokovanim dugotrajnim sjedenjem.  

Danas na tržištu postoji veliki broj gaming stolica i nije nimalo jednostavno odabrati najbolju i najatraktivniju gaming stolicu.

Srećom pomoću našeg ultimativnog vodiča za kupnju gaming stolice doznat ćete sve što trebate znati kako biste odabrali najbolju, najpovoljniju i najatraktivniju gaming stolicu.

Postoji nekoliko različitih modela gaming stolica, no mi ćemo se ovdje prije svega posvetiti najpopularnijoj kategoriji - PC gaming stolicama.

PC gaming stolice su na prvi pogled vrlo slične modernim uredskim stolicama, međutim u odnosu na klasične uredske stolice PC gaming stolice odlikuju se daleko atraktivnijim dizajnom, dolaze s naslonima za glavu i ruke, imaju mogućnost podešavanja visine i postavljanja naslona u horizontalni položaj, te posjeduju posebne jastučiće koji služe kao potpora za donji dio leđa.

PC gaming stolicu su vrlo svestrane, pojedini modeli su napravljeni po uzoru na sjedišta u trkaćim automobilima, a neke stolice omogućuju spuštanje naslona prema natrag za 180 stupnjeva. Uglavnom osmišljene su tako da vam ponude savršenu udobnost tijekom dugotrajnog igranja.Ključne osobine gaming stolica

Postoji nekoliko ključnih osobina na koje treba obratiti pažnju prilikom kupnje gaming stolice.

Kvaliteta izrade i korištenih materijala
Svakako na prvom mjestu prilikom odabira gaming stolicu su kvaliteta izrade i kvaliteta korištenih materijala. Gornja površina kod gaming stolica većinom je napravljena od PVC i PU materijala (eko koža) i tkanine, dok vrlo rijetko kod skupljih modela možete naići na pravu kožu. Konstrukcija je većinom metalna, a plastika se koristi kod naslona za ruke i drugih dijelova. Svakako pokušajte odabrati gaming stolicu napravljenu od što je moguće kvalitetnijih materijala, što će vam osigurati dugotrajnost i veću udobnost.

Ergonomija
Najvažnija osobina gaming stolice. Ergonomske karakteristike uvelike utječu na udobnost korištenja tako da na njih treba posebno pripaziti.  Na samu udobnost posebno utječe kvaliteta korištenih materijala, dostupnost odgovarajućih jastučića za leđa, odmorišta za ruke, a iznimno je važna i mogućnost podešavanja naslona za leđa.
Većina gaming stolica ima mogućnost pneumatskog podešavanja visine stolice za odgovarajuću prilagodbu vašoj visini, dok mehanizam naslona omogućava podešavanje nagiba, kuta, te njegovo zaključavanje u željenoj poziciji. Pojedini modeli primjerice omogućuju i podešavanja visine naslona za ruke. Omnidirekcijski kotačići pak omogućuju lako pomicanje stolice. U pravilu naprednije I skuplje gaming stolice nude nešto bolje ergonomske mogućnosti uz recimo mogućnost spuštanja naslona unatrag za 180 stupnjeva ili potpuno spuštanje naslona u horizontalan položaj.
U pravilu je međutim najvažnije obratiti pažnju na mehanizam i mogućnosti za podešavanja visine, naslona za leđa I odmorišta za ruke. Navedene osobine ponajviše utječu na ergonomiju stolicu i udbnost prilikom korištenja.

Dizajn
Svakako jedan od glavnih prodajnih aduta gaming stolica je njihov atraktivan dizajn. Dostupne su vam različite kombinacija boja, a neki od najnovijih modela posjeduju ugrađeno LED osvjetljenje. Odaberite gaming stolicu koja vam se najviše sviđa, no preporučamo vam da ovo ne bude ključni kriterij prilikom odabira, već da vodite računa o kvaliteti materijala i ergonomiji.

Dimenzije
Obratite pažnju na ukupne dimenzije gaming stolice koju namjeravate kupiti. Naime naprednije i skuplje gaming stolice su poprilično velike, a primjerice ukoliko imate na raspolaganju mogućnost spuštanja naslona unatrag to zahtjeva dodatan prostor. Stoga provjerite može li se željene stolica dimenzijama uklopiti u vašu sobu ili drugi željeni prostor.

U ponudi Wiz storea možete pronaći kvalitetne i atraktivne gaming stolice poznatih proizvođača. Ovdje smo izdvojili nekoliko modela koji nudi odličan omjer cijene, kvalitete izrade i dostupnih mogućnosti.

Gaming stolica White Shark Racer Two

Gaming stolica White Shark RACER-TWO je gaming stolica čiji je pokrov izrađen od poliestera i tkanine u crno / sivoj boji. Nasloni  za ruke su 2D te ih se može podešavati po visini te ih zakretati. Možete je pronaći u ponudi Wiz storea ovdje.

Gaming stolica White Shark Thunderbolt


White Shark THUNDERBOLT je gaming stolica koju odlikuje LED osvjetljenje ugrađeno u sami obrub stolice! Različiti svjetlosni efekti kao i statične boje mogu se postavljati i mijenjati putem IR daljinskog upravljača. Možete je pronaći u ponudi Wiz storea ovdje

Gaming stolica NEON Battle Station II, plava


Atraktivna gaming stolica povoljne cijene koja je pritom iznimno udobna za korištenje. Dolazi s pomičnim naslonom, te dodatnim jastucima za leđa i vrat! Dostupna je ovdje u ponudi Wiz storea

Gaming stolica Marvo Scorpion CH-106


Marvo Scorpion CH-106 je napredna, podesiva i ergonomska gamerska stolica! Posjeduje robusnu bazu s PU CASTER kotačima, podesivi "leptir" mehanizam s okretanjem od 360°, kao i potpuno spuštanje naslona u horizontalan položaj. Dostupna je ovdje u ponudi Wiz storea


Povezani postovi

Napiši komentar